Κύθνος2018-06-27T12:06:06+00:00

Κύθνος

Η Κύθνος είναι ένα χαρακτηριστικό Κυκλαδονήσι, γνωστή και ως Θερμιά λόγω των ιαματικών πηγών της. Έχει έκταση 100 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.700 κατοίκους ενώ απέχει από το Λαύριο 26 ν.μ. Οι υπέροχες ακρογιαλιές, οι αρχαιολογικοί χώροι (Βρυόκαστρο), το μεσαιωνικό κάστρο της Ωριάς, η Χώρα και η Δρυοπίδα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, οι εκκλησιές (Άγιοι Ακίνδυνοι, Μέριχας των οποίων η μνήμη τιμάται μεγαλοπρεπώς στις 2 Νοεμβρίου καθώς και η Παναγία η Κανάλα όπου κάθε 15 Αυγούστου πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού) και τα γραφικά ξωκλήσσια της δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Το όνομα της οφείλεται στον Κύθνο τον επικεφαλής των Δρυόπων που αποίκησαν πρώτοι το νησί. Σημαντικά ιστορικά γεγονότα του νησιού αποτελούν η στάση του 1862 κατά του Όθωνα και στην νεότερη ιστορία η εξόρυξη σιδηρομεταλλευμάτων που αναπτύχθηκε στο νησί μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους παραθεριστές και λάτρεις των εκδρομέων.

Η φωτογραφία είναι μια ευγενική προσφορά του δήμου Κύθνου

Κλείστε το εισιτήριό σας

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δείτε τους άλλους προορισμούς μας

ΚΕΑ

ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια του πλοίου μας ΜΑΚΕΔΩΝ από 01/01/2021 έως και 31/03/2021. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι η επιβίβαση πραγματοποιείται υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες από 18/05/2020 και μέχρι νεοτέρας.